Lav bedre aftaler

Apr 26, 2023

Kan du have behov for at sikre dig, at de mennesker du arbejder sammen med IKKE tager røven på dig og samtidig påstå, at I har tillid til hinanden?

Det er et vigtigt spørgsmål at stille sig selv, fordi tillid og kontrol på samme tid er svært.

Verden forandrer sig hurtigere end du kan nå at få lavet et juridisk kontrakt. Tænkt bare på de sidste 3 år. Hvem havde lavet en coronaklausul?

Tillid er en kritisk faktor i samarbejder og partnerskaber. Det er grundlaget for troværdighed. Tillid mindsker risici - også juridiske og økonomiske. Tillid er afgørende for effektiv kommunikation og for at opbygge gode relationer og et godt brand. 

Derfor skal du spørge dig selv, om det er godt for tilliden at overlade til en advokat at skrive en formel juridisk kontrakt som sikkerhed for et samarbejde? Kan man føle sig "sikker" via et dokument, som er akavet at læse højt fra, og som alle helst lader blive i skuffen?

Det er vigtigt at skelne mellem formelle samarbejder og samarbejder baseret på tillid.

Det giver mening at fortsætte med traditionelle juridiske kontrakter i samarbejder mellem virksomheder, der handler med hinanden automatiseret eller kortvarigt uden at nogen lærer hinanden at kende. I fremtiden vil smart contracts dog erstatte mange juridiske kontrakter i automatiserede samarbejder. 

Samarbejder mellem mennesker, der har tillid til hinanden fortjener aftaler der matcher deres værdier, deres energi, deres sprog og kultur. I tillidsbaserede samarbejder er aftaler et kreativt værktøj til selvledelse. De er dynamiske, så aftalerne udvikler sig ligesom samarbejdet forandrer sig løbende.

Bedre aftaler betyder færre "sådan-plejer-vi-at-gøre"-aftaler, så samarbejder laver aftaler, der matcher samarbejdet.

Kom på forkant med fremtidens arbejde,

ledelse og aftaler

Jeg sender dig et nyhedsbrev kun med gode sager

Ingen spam og du kan altid afmelde med et enkelt klik. Læs vores datapolitik i bunden af siden.